» Bli medlem       
 » Glömt lösenordet?
    
SAAF Utbildning Aktiviteter Nöje
Senaste nyheterna Krönika Sök Arkiv

  SAAF
Inloggade: 1

Medlemmar: 2488

Föreningar: 15
 HIG
 KI
 KTH
 LHS
 LIU
 MDH
 ORU
 SH
 SU
 UU
 GBG

  Forum


Senaste artiklarna



4:e året i Almedalen
Det här är nu fjärde året i rad som SAAF finns representerade under Almedalsveckan på Gotland. Där träffade vi många politiker, journalister, näringsidkare men även allmänt vanligt folk. Vi ser det därför som ett utmärkt tillfälle att sprida kunskap och vetskap om vad som händer syrianer/araméer, vårt kristna folk i Mellanöstern.

I övrigt var denna resa, precis som alla våra andra resor, ett minne för livet för alla deltagande SAAF:are. Gemenskapen som byggs upp på bara några få dagar är helt otrolig och känslan av att komma varandra så nära är underbar. I mina ögon är det nog det häftigaste med SAAF. Man träffar och lär känna personer som man annars aldrig ens hade stött på. Studenter och utexaminerade träffas och utbyter erfarenheter. Man får nya perspektiv och utvecklas som person.
SAAFs nya förbundsstyrelse 2017
I slutet av april månad utsågs en ny styrelse för SAAF under riksstämman som ägde rum i Uppsala.

Riksstämman mjukstarta med att samtliga deltagare får i sig lite näring inför stämmans start. Ordförande Rafael Yevno välkomnar sedan samtliga närvarande och gick igenom dagordningen, fastställande av röstlängd för mötet och föredragningslistan. Närvarande på plats fanns ombud från 8 olika föreningar.


SAAF goes Gotland/Almedalen
Det är nu 4:de året i rad som vi i SAAF finns representerade under Almedalsveckan. För varje år tar vi lärdom och i år kommer vårt upplägg att se lite annorlunda ut. Frågor som berör oss syrianer/araméer som folkgrupp och akademiker kommer vi att fortsätta upplysa om för Almedalens besökare, politiker och näringslivet.

Datum: Onsdag den 5 juli – Söndag den 9 juli

Seminarium Oviss framtid för kristna minioriteter i Irak
Den 25 april arrangerades ett riksdagsseminarium om de kristna syrianernas/araméernas svåra situation i Irak. Två av talarna var Ärkebiskop Nicodemus för den Syrisk Ortodoxa kyrkan och riksdagsledamot Robert Halef.


Juridik för ideella föreningar.
Under våren anordnade Idealistas Förlag, tillsammans med juristen och författaren Karin Källström, en förmiddagskurs om juridik för ideella föreningar.

Jag, Kristina närvarade som en representant för SAAF, Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, i hopp om att lära mig nya saker som vi kan ha nytta av i arbetet inom SAAF.

BIOBILJETTER + Seyfo bok
Ta chansen att vinna Seyfo boken: Det bortglömda folkmordet samt biobiljetter till filmen The Promise som berör folkmordet Seyfo 1915.

The Promise
102 år gammal kärlekshistoria mitt under brinnande världskrig under de sista dagarna av det Osmanska riket, början av folkmordet Seyfo 1915 på syrianer/araméer, greker och armenier som handlar om en kärlekstriangel mellan armenien Mikael - en briljant medicinstudent, den vackra och sofistikerade Ana samt den berömda amerikanska journalisten Chris. En historia som likaväl kunde ha varit mellan ett syrianskt/arameiskt par. Budskapet, kärnan i filmen berör oss lika mycket.
Kampanj: Seyfo boken + Suryoye bandet
”Det bortglömda folkmordet: Österns kristna, de sista araméerna” av den franske historiken Sébastien de Courtois.

KAMPANJ:
Seyfo boken + Suryoye bandet: 250 kr ink frakt

Går oavkortat till Suryoye Bandet, SAAF välgörenhetsfond för de krigsdrabbade utsatta kristna syrianer/araméer i Syrien och Irak.
Hjälp oss kunna hjälpa fler.

SEYFO 1915 – Folkmordet på Syrianer/Araméer
Idag (24 april) är det 102 års sedan (1915) turkarna och kurderna inledde folkmordet på syrianer/araméer och andra kristna grupper.

Turkiet vill fortfarande inte erkänna och försonas. Ett öppet sår som blöder.


Kalender
M
T
O
T
F
L
S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Bibelstund - ORU
28 november 2017

SAAF FEST
9 december 2017

Nätfrågan
-
 -
 -
 

Administration
Kontakta oss
Sidkarta

Utbildningslänkar
 Syrianska Sidor
 Utbildningslänkar
 Studentlänkar
 Högskolor/Univ.










© Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF 2002-2017