» Bli medlem       
 » Glömt lösenordet?
    
SAAF Utbildning Aktiviteter Nöje
Senaste nyheterna Krönika Sök Arkiv

  SAAF
Inloggade: 0

Medlemmar: 2583

Föreningar: 15
 HIG
 KI
 KTH
 LHS
 LIU
 MDH
 ORU
 SH
 SU
 UU
 GBG

  Forum


Senaste artiklarnaEtt svek när regeringen inte erkänner folkmord
Läs och dela denna viktiga artikel där vi, SAAF tillsammans med SOKU, SAUF, Syrisk Ortodoxa Kyrkan och SRF tar ställning mot statsminister Stefan Löfvens och regeringens ovilja att erkänna Seyfo!

"Statsministern har nu meddelat att regeringen inte har några planer på att erkänna folkmordet som drabbade de kristna grupperna i Turkiet 1915.

Nu står vi utan hopp och känner oss lurade och förminskade av politiska ledare som inte vill visa civilkurage, skriver företrädare för syrianska organisationer."

SEYFO 1915 – Folkmordet på Syrianer/Araméer
Idag (24 april) är det 103 års sedan (1915) turkarna och kurderna inledde folkmordet på syrianer/araméer och andra kristna grupper.

Visa solidaritet med de kristna i Mellanöstern
Den 22 april, samlas vi vid Marenplan i Södertälje kl.14.00–17.00 för att manifestera för solidaritet med kristna folkgrupper i Mellanöstern och Nordafrika. Under de senaste decennierna har våldet mot kristna folkgrupper skördat många människors liv och deras framtida existens i regionen är hotad. Sverige, FN och EU bör med kraft agera för att politiskt och ekonomiskt stödja dessa utsatta folkgrupper som med våld fördrivs från sina hemtrakter av islamistiska terrororganisationer.

SAAF goes Gotland/Almedalen
För 5:e året i rad kommer SAAF att finnas representerade under Almedalsveckan. För varje år tar vi lärdom och i år kommer vårt upplägg att se lite annorlunda ut. Frågor som berör oss syrianer/araméer som folkgrupp och akademiker kommer vi att fortsätta upplysa om för Almedalens besökare, politiker och näringslivet. Fokus för i år kommer att vara vår roll som syrianer/araméer i svenska samhället.

Datum: Onsdag den 4 juli – Söndag den 8 juli

Qom Moran men Qabro. Edo Brikho - Glad Påsk
SAAFs förbundsstyrelse önskar alla medlemmar och besökare en fridfull Påsk.

Må Gud vara med er i studierna, arbetet och livet.

Minus 15 grader - Sälen
En tidig torsdagsmorgon den 1a februari åkte 35 SAAF:are iväg för att avnjuta en resa de sent skulle glömma. På bussen fanns morgontrötta akademiker från landets alla kanter påväg till första stopplatsen i Ludvika, för att sedan fortsätta norrut till Sälenfjällen. Snart skulle de mötas av vita träd, skyhöga snöhögar och minus 15 graders temperatur.
Nätverksträff för alumner i Örebro
S:ta Maria Kyrkan i Örebro tillsammans med SAAF anordnar en nätverksträff för alumner (utexaminerade).

Kom och mingla med andra akademiker och bredda ditt nätverk.

Under kvällen kommer öppna diskussioner att hållas om vår roll i samhället och hur vi ska kunna samarbeta med varandra.

Just DU är efterfrågad!
Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF har i 12 år som förbund samlat syrianska/arameiska akademiker, studerande som utexaminerade.

SAAF verksamhet syftar till att skapa ett stabilt och brett nätverk bland syrianska/arameiska akademiker samt främja akademiska studier bland ungdomar.

Genom åren har SAAF präglats av engagerade människor som bidragit med tid och kunskap för att organisationen ska kunna bedrivas framgångsrikt och utvecklas till vad det är idag.
SAAF är idag representerat vid ett flertal lärosäten runt om i landet.

Kalender
M
T
O
T
F
L
S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Nätfrågan
-
 -
 -
 

Administration
Kontakta oss
Sidkarta

Utbildningslänkar
 Syrianska Sidor
 Utbildningslänkar
 Studentlänkar
 Högskolor/Univ.


© Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF 2002-2018