» Bli medlem       
 » Glömt lösenordet?
    
SAAF Utbildning Aktiviteter Nöje
Senaste nyheterna Krönika Sök Arkiv

  SAAF
Inloggade: 0

Medlemmar: 2729

Föreningar: 15
 HIG
 KI
 KTH
 LHS
 LIU
 MDH
 ORU
 SH
 SU
 UU
 GBG

  Forum


Livet är oersättligt

Vet inte riktigt hur jag ska börja. Tillvaron känns som en mardröm, förgylld av sorg. Ibland önskar jag att någon skakade av mig det hemska som händer i vårt lilla samhälle.

Dagligen lämnar människor jordelivet i vår omgivning, anhöriga liksom icke-anhöriga. Det som berör en mycket är när unga människor som har hela livet framför sig, en dag helt plötsligt bestämmer sig för att ta den slutgiltiga vilan. Ungdomar som är trötta på levnadens kniviga spelregler, trötta på de permanenta problem som präglar deras vardag och som slutligen begår det man inte ska begå, självmord.

Alla vet vi att livet inte är någon dans på rosor, eller att livet någonsin kommer att serveras på ett silverfat. Alla har vi haft med- liksom motgångar under de år vi levt och desto fler kommer vi att få uppleva. Att låta sig hänföras av den självdestruktiva handen är definitivt inte lösningen på de problem man står inför. Det gäller snarare att trots ett inferno hitta den starka drivkraften som förgyller tillvaron med livsglädje. Trots ett liv fylld med iskall tillvaro är det värt att ge livet en andra chans, en tredje chans, en fjärde chans… för livet går inte i repris. Släcks det oersättliga en gång går det aldrig mer att blåsa nytt liv i det.

Livet är oersättligt samt ovärderligt. Det finns så mycket att beskåda och erfara, samt mycket som man kan gå miste om. Den tid vi vistas på denna, något vridna jord, ska trots det brukas på ett omsorgsfullt sätt. Om Du någonsin tänkt tanken, låt aldrig tanken i ditt inre slå rot.


F.D, 14 september 2004


Kalender
M
T
O
T
F
L
S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Grillmingel i Örebro - MDH
19 maj 2019

Grillmingel - ORU
19 maj 2019

Nätfrågan
-
 -
 -
 

Administration
Kontakta oss
Sidkarta

Utbildningslänkar
 Syrianska Sidor
 Utbildningslänkar
 Studentlänkar
 Högskolor/Univ.


© Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF 2002-2019