» Bli medlem       
 » Glömt lösenordet?
    
SAAF Utbildning Aktiviteter Nöje
Senaste nyheterna Krönika Sök Arkiv

  SAAF
Inloggade: 0

Medlemmar: 2690

Föreningar: 15
 HIG
 KI
 KTH
 LHS
 LIU
 MDH
 ORU
 SH
 SU
 UU
 GBG

  Forum


En dunder fest!

”kakva zurka” , så säger man på serbiska.
Eller varför inte ”haroshi proznik” som en ryss hade sagt.
Eller en tokig italienare: ”meraviglioso festa”
Eller som syrian hade skrikit dagen efter ” li hafle basumto”

Till er som inte kan syrianska heller säger jag wow, vilken fest!
Till er som inte var där kan jag säga er ni missade nått. En dunder fest med ett bra recept och de rätta ingredienserna. Gabi Masso som sångare till att fira SAAF 3års jubileum i S:t Petrus & Paulus Kyrkans Festlokal i Hallunda. Kan det bli bättre? Ja. En fullsatt buss med syrianer från Örebro med en o annan ”kändis”, som hade kommit med ett motto. Röja järnet. En minibuss från Eskilstuna tyckte jag såg också utanför. Vilken härlig stämning, vilken värme. Trotts de såg man några med vinterjackorna på sig på dansgolvet(!). Ni frös väl inte?

Lokalen fylldes snabbt, inget snack om saken. Alla skulle dit. Själv kom jag in precis innan dörrarna stängdes, vår förare körde som en riktig dåre för att vi skulle hinna. Illamående? Inte en chans, vi hade händerna i luften under hela åkturen. Laddade som fotbollsfans. Sittplasterna togs slut fort, men det var inget problem folk var där för att antigen dansa eller dricka vid baren. Så kul att se SAAF hade lagt ner all kropp och själ med att arrangera festen, flaggorna, ballongerna och för inte glömma den stora och goda tårtan. Starkt jobbat SAAF. Styrelsen fanns överallt och jobbade, och när de inte jobbade så dansade de med oss. Även 18års gränsen funkade någorlunda, så att man inte kände sig på en Darin konsert alla fall. Till er som inte har varit på SAAF fester tidigare så brukar folket vara av de mognare typerna men inte av den stela sorten. Tyvärr så hörde jag meningslösa klagomål i luften.

”Varför har borden placerats i fyrkanter istället för rader?”. Tror ärligt talat inte de skulle få plats med fler bord eller stolar i lokalen om de hade gjort på ett annat sätt. Eller som ”Vad är det för jobbig paparazzi fotograf som tar bilder hela tiden?” Göm er för kameran då, svarade jag. Men men, dessa ord försvann med röken som kom från de grabbar som tjuvrökte i lokalen. Faktum är att det togs ca 400 bilder från festen. Hur bilderna blev för var och en bedöma. Ett tips till er som blir fotograferade när ni dansar ”dabke” är att inte stirra ner i golvet. Det ser riktigt komiskt ut när en hel rad stirrar ner i marken. Vad finns där nere?

Någon viskade i mitt öra att det var ca 700pers, kan stämma men majoriteten var tjejer. Vilket jag inte klagar över. Gabi Masso skötte sig bra och när han tog vila vart det ” Dahole Zurna”. Folk släppte loss på dansgolvet. ”Ska vi riva ner hela haket?” Så - klart! Eller försökte, när någon ryckte i nätet som höll upp alla ballonger i taket. Kul att se alla hoppade bland ballongerna som på bollhavet i McDonald’s.

Vid tre tiden rörde sig festen mot sitt slut, en del hade druckit mer andra mindre. Utanför sjöng ett gäng killar ”Guantanamera” eller var det ”panta mera” de sjöng? Nåja, de verkade som alla stor trivdes. Tack till alla på SAAF som slet och alla som dök upp på festen. Syns på nästa fest bröder och systrar.

Fhoshon Bsheino.

För att se bilder
Klicka här, gå längst ner

”Gjojou” , 16 november 2005


Kalender
M
T
O
T
F
L
S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
Årsmöte - LIU
28 februari 2019

Nätfrågan
-
 -
 -
 

Administration
Kontakta oss
Sidkarta

Utbildningslänkar
 Syrianska Sidor
 Utbildningslänkar
 Studentlänkar
 Högskolor/Univ.


© Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF 2002-2019