» Bli medlem       
 » Glömt lösenordet?
    
SAAF Utbildning Aktiviteter Nöje
Senaste nyheterna Krönika Sök Arkiv

  SAAF
Inloggade: 0

Medlemmar: 2761

Föreningar: 15
 HIG
 KI
 KTH
 LHS
 LIU
 MDH
 ORU
 SH
 SU
 UU
 GBG

  Forum


Just Like Heaven - Betyg: 4

Skådespelare: Reese Witherspoon, Mark Ruffalo, Jon Heder
Regi: Mark Waters

Premiär: 9 december

Ibland kan en skådespelare lämna så djupa spår i en att man jagar alla filmer han/hon medverkat i för att man inte är mätt än. En film som aldrig nådde bioduken i Sverige men som spreds som en liten löpeld i videobutikerna är Napoleon Dynamite, med den töntigaste, mest vrickade och samtidigt läskigt mysigaste freakshow jag sett på många år. 3 mormoner sätter sig ner och skapar film med sina surt förvärvade dollars och det kan till och med ha blivit en kult redan nu. Jon Heder från Napoleon Dynamite är min nya favorit och jag hittade honom i 2005 års bästa romantiska komedi, Just like Heaven.

David (Ruffalo) flyttar in i en lägenhet som passar honom allra bäst rent soffmässigt. Han spenderar det mesta av sin vakna tid åt att sitta framför TV:n och vältra sig i självömkan samtidigt som han aktivt smutsar ner lägenheten. Bäst an gör det han är bäst på dyker en snygg, ettrig brud (Witherspoon) med en pedantisk ådra i lägenheten och hävdar att det är hon som bor där. I tro att det är något lurt med uthyrningen byter David lås och upptäcker lika snabbt att det inte är lönt att barrikadera lägenheten då dörrar och väggar inte biter på ett spöke. För att Elisabeth snabbt ska träda över till ”andra sidan”, tar David hjälp från alla möjliga håll och det verkar bli en lång resa att pussla ihop Elisabeths förflutna för att bli av med henne och få soffan för sig själv.

Jag ser inte på en romantisk komedi för den otroliga filmupplevelsen, för att jag ska lära mig något eller för att mitt liv ska ta en rabiat vändning. Jag dras till chick-flicks enbart för att jag i skydd av biomörkret kan le så där fånigt, drömma mig bort och sucka över att livet inte artar sig som det gör i en film. Just like Heaven har inte förändrat mitt liv, men det är en mysig rulle jag kommer att köpa till min dvd-samling och som jag plockar fram som ett säkert kort. Det finns inget som går upp mot säkra kort

Teodora Yevno, 13 december 2005


Kalender
M
T
O
T
F
L
S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Nätfrågan
-
 -
 -
 

Administration
Kontakta oss
Sidkarta

Utbildningslänkar
 Syrianska Sidor
 Utbildningslänkar
 Studentlänkar
 Högskolor/Univ.


© Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF 2002-2019