» Bli medlem       
 » Glömt lösenordet?
    
SAAF Utbildning Aktiviteter Nöje
Senaste nyheterna Krönika Sök Arkiv

  SAAF
Inloggade: 0

Medlemmar: 2690

Föreningar: 15
 HIG
 KI
 KTH
 LHS
 LIU
 MDH
 ORU
 SH
 SU
 UU
 GBG

  Forum


Svärdets Tårar

Herre, herre, Varför har Du övergett mig?

Hur många av oss har inte ställt sig den frågan när man läser eller hör om Svärdets år. Eller när man har upplevt krig och hungersnöd?

Var är Gud när vi behöver honom som mest? Vad gör Gud när oskyldiga Människor dödas på grund av sin kristna religion. Och hur många har inte ställt sig frågan:
-Varför min Gud? Varför? Varför inträffade folkmordet på Kristna människor i Mellan Östern? Och det pågår fortfarande.

De kristna folkgrupperna är de som alltid har förföljts och dödats på grund av sin kärlek till Herren Jesus och kommer alltid att så ske om inte en röst säger Stopp, vi har fått nog!

Vi är trötta på alla dessa förföljelser, som ingen lyckas sätta stopp för. Ingen har hittills lyckats tydligen. Vi är ut ledda på att vara lamm bland vargar, oskyldiga lamm som styckas i stycken bara för att vargen är hungrig och girig.

Vi är trötta på allt elände, på ondskans svärd och mord. När ska lammen få leva i fred i sina egna länder?

Mina tårar rinner som Eufrat och Tigris när jag läser om de kristnas situation i Turkiet och resten av Mellan Östern. Det är så man själv vill hämnas, en gång för alla. Någon gång måste även de döda få sin rättvisa.

Men varför pågår det än idag? Är det verkligen så att våra organisationer, föreningar och kyrkan och folkmassan inte kan stoppa denna form av ondska, denna förföljelse? Vad saknas?

En röst som alla litar på? En röst som vågar prata i massmedia? En röst som är diplomatisk och välutbildad? Hur att stoppa eländet och skapa fred.

Turkiet ska in i EU, förr eller senare. Varför visar vi inte vårt missnöje, våra sår, våra döda själar genom att protestera mot detta diskriminerande land?

Hur kan vi bara se på när Turkiet, ett s.k demokratiskt land inte erkänner ett folkmord som är ett faktum.

Mina tårar rinner igen när jag tror att vi inte lärt oss tillräckligt Av historien. Vad skyddar vi oss med? Hur skyddar vi de våra som är kvar i eländet? Vad ska vi göra när nästa anfall kommer? Vem ska nu begrava de
döda.

Vem ska gråta över dem?

Ett sätt att försvara existensen är att höja rösten i massmedia. Att höras och synas är ett sätt att bevisa ens existens. Det måste komma fram fler röster i massmedia. Rättvisan måste skipas snart, även de döda kristna själarna måste få sin rättvisa. Det är det minsta vi kan göra för dem.

Y.A, 25 januari 2006


Kalender
M
T
O
T
F
L
S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
Årsmöte - LIU
28 februari 2019

Nätfrågan
-
 -
 -
 

Administration
Kontakta oss
Sidkarta

Utbildningslänkar
 Syrianska Sidor
 Utbildningslänkar
 Studentlänkar
 Högskolor/Univ.


© Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF 2002-2019