» Bli medlem       
 » Glömt lösenordet?
    
SAAF Utbildning Aktiviteter Nöje
Senaste nyheterna Krönika Sök Arkiv

  SAAF
Inloggade: 0

Medlemmar: 2609

Föreningar: 15
 HIG
 KI
 KTH
 LHS
 LIU
 MDH
 ORU
 SH
 SU
 UU
 GBG

  Forum


Vad är syftet med Svenska regeringens bidrag i Mellanöstern?

Sverige gör samma misstag om och om igen varje gång man försöker hjälpa ett land genom att skicka pengar som okontrollerat går till fel händer och därmed bidrar till att förstöra för de vanliga folken och istället hjälpa eliten som styr, ofta med skrämmelse metoder genom diktaturiska mönster att få mera makt. I Afrika har flera sådana exempel.

Ett klart exempel i Mellanöstern var Yasser Arafat som växte upp som en fattig man och hade inte ärvt något medan när han dog hade hunnit samla på sig flera miljarder dollar genom olika stöd ifrån omvärlden för det Palestinska folket. Ingen Göran Persson eller de före han fick någonsin för sig att fråga herr Arafat vart alla pengar vi har skickat tagit vägen.

Det senaste exemplet heter Libanon. Mitt under det pågående kriget mellan staten Israel och terrororganisationen Hizbollah valde den Svenska statsministern att lägga all sin tid och vikt på att anordna en givarkonferens för Libanon. En konferens som skulle ta in max en femtonde del av det Libanon förlorade. Libanon skulle inte må bättre av att få lite pengar så länge som man inte angriper grundproblemet. Den riktiga värdefulla hjälpen skulle ha varit att stoppa en organisation som Hizbollah från att fortsätta och sätta skräck i det Libanesiska samhället och bland politiker och regeringsfolk. Att de ha haft en stat i staten under flera år är oacceptabelt ur FN:s perspektiv och där skulle den Svenska hjälpen ha gjort mer nytta.

Libanon skulle ha behövt en Göran Person som kommit med någon idé om hur man kan smidigast avväpna Hizbollah, alltså implementera FN resolutionen 1559.
Istället går man och vädjar till omvärlden att ge pengar till Libanon, ett Libanon vars utrikesminister är ingen mindre än en medlem i denna organisation Hizbollah.

Alltså kortfattat kan det se ut såhär när Sverige ska ¨hjälpa¨ i Mellanöstern: en part angriper en annan (Hizbollah angriper Israel), man skyndar för att samla in pengar till Libanon som är det passiva offret i allt detta men man ger pengar till en regering som är totalt under Hizbollahs makt med en utrikesminister tillhörande det partiet.

Idag är situationen värre än någonsin i Libanon då folk går och väntar på nästa slag med ett Hizbollah som är starkare då de inte längre enbart får pengar av isolerade länder som Iran utan denna gång kommer Hizbollah att bränna våra Svenska skattepengar på att döda Libanons grannar, Israelerna och få sina inhemska libanesiska medborgare dödade av motreaktionen av den Israeliska armén.

Libanon behöver militär hjälp för att sätta Hizbollah på plats och återta kontrollen över hela sitt territorium, när man har fått det kommer Libanon att återbyggas med hjälp av vänner men främst genom sina egna medborgare och diaspora Libaneser som då skulle få tillbaka självförtroende för sitt land.

Tack Göran för ännu ett misslyckat utrikesprojekt som kommer att kosta oss medborgare mera pengar för ändamål som inte passar det Svenska folkets ambitioner för en fredligare och
mera demokratisk Mellanöstern.

Roni Doumit, Europa koordinator i världsrådet för Ceder revolutionen., 30 september 2006


Kalender
M
T
O
T
F
L
S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Pizza och spelkväll - LIU
28 september 2018

Spel- och diskussionskväll - Stockholm
2 oktober 2018

Nätfrågan
-
 -
 -
 

Administration
Kontakta oss
Sidkarta

Utbildningslänkar
 Syrianska Sidor
 Utbildningslänkar
 Studentlänkar
 Högskolor/Univ.


© Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF 2002-2018