» Bli medlem       
 » Glömt lösenordet?
    
SAAF Utbildning Aktiviteter Nöje
Senaste nyheterna Krönika Sök Arkiv

  SAAF
Inloggade: 0

Medlemmar: 2729

Föreningar: 15
 HIG
 KI
 KTH
 LHS
 LIU
 MDH
 ORU
 SH
 SU
 UU
 GBG

  Forum


King of pop har hittat hem

“I remember the first time I seen you moonwalk, I believed I could do anything, you made the world dance, you made the music come to life” / The Game

Året var 1994 och jag skulle börja skolan, jag minns den där pirriga känslan och hur mamma tvingade på mig den där fula rutmönstriga skjortan. ”Men Gabriel” sa hon ”du måste vara fin första skoldagen, du kommer fotas och träffa nya vänner, det är viktigt att vara uppklädd för att ge rätt intryck”. Mamma följde med mig till skolan den dagen, jag skämdes för jag visste inte vad de andra barnen skulle säga, så jag bad henne vända när vi var några meter ifrån skolan. Hon tittade på mig med ett stolt leende och gav mig en puss på kinden, sedan vände hon sig om och jag stod där mitt på vägen och tittade på hur mamma blev mindre och mindre för varje steg hon tog ifrån mig. Jag kände dåligt samvete, men nu i efterhand vet jag att hon förstod varför jag gjorde som jag gjorde.

”Gabriel Chamoun!?” sa hon. Hon som ropa upp mitt namn kallar jag inte för fröken, hon är min lärare. Jag är en stor pojke. Jag går i skolan nu. ”Ja, det är jag?” sa jag. ”Du kan sätta dig här” sa hon och pekade på en skolbänk som var sönder klottrad. Just där när jag satte mig ned, mitt bland allt klotter, märkte jag att många fler hade suttit där innan, och någon hade kämpat och lagt ned extra mycket energi på att rista in: M. J – 4-Ever. Min första reaktion var att det kanske fanns någon stakars tjej som var förälskad i någon kille med initialerna M.J, men när jag diskuterade det med mina nya klasskamrater under 09.30 rasten så sa en av dem ”Men det är en förkortning, det är Michael Jacksons initialer”.

Klockan ringde och det var dags för att gå hem, mamma stod utanför och väntade nyfiket på vad jag skulle säga om min första skoldag. Jag sa att jag trivdes, att min lärare bar på en röd kjol, att ingen annan hade på sig någon skjorta och att vi inte blev fotade första skoldagen, dessutom skrev läraren på en stor olivgrönfärgad tavla med vita kritor som lät obehagligt. Hon skrattade och sa; ”åh, vad kul, du kommer älska skolan”.

Hemma i tv soffan zappade jag mellan kanalerna, Simpsons gick på tv, satt och glassade framför den ett tag tills det blev reklamavbrott, och då zappade jag på nytt och tryckte upp MTV. Blev fängslad av ett skönt sound med enkla sköna trummor, maracas och en behaglig basslinga. Plötsligt stod det en man i rampljuset i glittrig kostym, hatt och en vit handske trädd över den vänstra handen. Han rörde sig på ett vilt sätt, han hade en helt obeskrivlig rytm gick som genom både hans musik och rörelser, han blev ett med musiken. Rösten, med det där hicket, förtrollade mig. Jag blev översåld, det var magiskt! Det var då jag gjorde mig bekant med en av mina största idoler – Michael Jackson.

Idag moonwalkar du på himlavalvet bland stjärnorna. Det är där du hör hemma. Tack för att du gav oss så mycket.

Vila i frid.

Gabriel Chamoun, 10 juni 2009
http://www.bahro.nu/?aid=194


Kalender
M
T
O
T
F
L
S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Grillmingel i Örebro - MDH
19 maj 2019

Grillmingel - ORU
19 maj 2019

Nätfrågan
-
 -
 -
 

Administration
Kontakta oss
Sidkarta

Utbildningslänkar
 Syrianska Sidor
 Utbildningslänkar
 Studentlänkar
 Högskolor/Univ.


© Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF 2002-2019