» Bli medlem       
 » Glömt lösenordet?
    
SAAF Utbildning Aktiviteter Nöje
Senaste nyheterna Krönika Sök Arkiv

  SAAF
Inloggade: 0

Medlemmar: 2784

Föreningar: 15
 HIG
 KI
 KTH
 LHS
 LIU
 MDH
 ORU
 SH
 SU
 UU
 GBG

  Forum


SAAFs nya logo

Det frö som såddes och bildade den första föreningen inom SAAF 1 oktober 2002 och Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet bildades den 1 maj 2006 har idag grott till en organisation som saknar motstycken både nationellt och internationellt. SAAF är ett unikt nätverk för syrianska/arameiska akademiker.

Med anledning av SAAF 10 års jubileum och utveckling de senaste åren ansågs tiden mogen för en förnyelse av SAAF:s profilering. Utlysning av designtävling kring organisationens logo gjordes under 2015. Den numera gamla logon som SAAF hade ansågs ha gjort sitt och man kände behovet av att förnya den, antingen justera den eller ta fram en helt ny anpassad till SAAF.

En logotyp speglar ofta en organisations verksamhet och vid sidan av organisationsnamnet utgör den dessutom en viktig del i dess identitet. Logotypen ska representera SAAF:s verksamhet på bästa möjliga sätt.

Ett 20-tal förslag skickades in där förbundsstyrelsen röstade fram fyra olika förslag som sedan föreningarna fick tycka till och ge sin röst. Under julmiddagen 28 nov 2015 fick samtliga medlemmar som närvarade (ca 130 personer) möjligheten att påverka och välja fram den nya logon som skulle representera SAAF. Det blev två förslag som gick vidare till riksstämman i april 2016 där riksstämmans deltagare fick lägga den avgörande slutliga rösten på den logo som man ansåg representera SAAF på bästa möjliga sätt.

Förslagen presenterades och diskuterades av riksstämmans deltagare.
Med stor majoritet av rösterna vann förslagnummer 2 som numera framöver är SAAFs logo och representera organisationen.

Logon togs fram av Bedros Yevno. Nedan följer en kort intervju med Bedros.

Vad betyder den nya loggan?
Det efterfrågades en tydlig logga som representerar SAAF som är ett akademiskt förbund för syrianer/araméer. Loggan ska vara tydlig och lätt igenkänd, vilket jag hoppas den också är. Enkel, tydlig och är inte alls komplicerad.

När man ser den är tanken att man kopplar ihop syrianer/araméer och akademiker. Färgerna och örnen som finns skapar koppling till folkgruppen och ”examenshatten” över andra A på SAAF, ska förknippas med akademivärlden.

Kort och gott ska loggan betyda/symbolisera syrianska/arameiska akademiker.

Vad ska du göra med vinstpengarna?
Jag kommer att donera hela summan (5 000 kr) till Suryoye-bandet, välgörenhetsband för de utsatta behövande i Syrien och Irak.
J.H Safar, 27 maj 2016


Kalender
M
T
O
T
F
L
S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Nationell nätverksträff
14 december 2019

Nätfrågan
-
 -
 -
 

Administration
Kontakta oss
Sidkarta
Facebook
Linkedin

Utbildningslänkar
 Syrianska Sidor
 Utbildningslänkar
 Studentlänkar
 Högskolor/Univ.


© Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF 2002-2019