» Bli medlem       
 » Glömt lösenordet?
    
SAAF Utbildning Aktiviteter Nöje
Senaste nyheterna Krönika Sök Arkiv

  SAAF
Inloggade: 1

Medlemmar: 2580

Föreningar: 15
 HIG
 KI
 KTH
 LHS
 LIU
 MDH
 ORU
 SH
 SU
 UU
 GBG

  Forum


London

Den 26:e september 2016 packade 21 förväntansfulla syrianska/arameiska akademiker sina väskor för att följa med SAAF på en oförglömlig resa till London. Syftet med resan var att bekanta oss med den fantastiska staden, dess museer, kultur, sevärdheter och sist men inte minst att stärka gemenskapen bland de syrianska/arameiska akademikerna.

Allt började på Stockholm, Arlanda där ledarna väntade in alla resenärer. Vissa var mer taggade än andra... I träsket av dagens associala mobilzombies ser ni nedan en av SAAF-ledarna, nämligen föredömet Maikel Barsom som visar vägen och är supertaggad! Det här kan ju bara bli en succé!

- Bild-

SAAFs ledare hälsade samtliga deltagare välkomna och delade därefter ut den klassiska SAAF-påsen som består av: SAAF-pennor, broschyr, godis, reseprogram, tunnelbanekarta och ponchos som visade sig vara väldigt användbara under resan.

När vi väl anlände på flygplatsen i Gatwick åkte vi buss in mot hotellet 104 Bolsover, som ligger väldigt centralt i London. Efter en lååång bussresa mitt i rusningstrafiken var många av deltagarna väldigt hungriga, så vi gick och utforskade närområdet och åt välbehövlig middag för att samla krafterna inför en händelserik morgondag.
Här ser ni flertalet deltagare som verkligen hade läst schemat och laddar upp med rikligt med kaffe på morgonen– bra där!

- Bild -

Dag två erbjöd sightseeing och en tur med London Ducktours, vilket är en tur runt centrala london både på land och flod. Vi inledde dagen med att bege oss till London Ducktours. Resultatet ser ni nedan. Det var väldigt intressant att se hur mycket uppmärksamhet som vi fick när vi åkte genom london i ”The Duck” som ursprungligen användes i andra världskriget och helt har byggts om från grunden och modifieras för att uppfylla de säkerhetsbestämmelser som fastställts av väg- och flodmyndigheter. Frågan är om London-folket fascinerades mest av fordonet eller de 21 sopkassarna som satt inuti ;)…

- Bild -

Efter 75 minuters sightseeing på både land och flod delades vi in i tre olika grupper för ytterligare sightseeing. Den gruppen med bäst bilder skulle krönas till vinnare och det blev såklart grupp nummer 3 med legenden Jean Bedros i täten som kammade hem vinsten och stolt hade med sig den syrianska flaggan överallt! SAAF besökte bland annat: London University, London Eye, Westminister Cathedral, Big Ben och Hyde Park m.fl.

En halv miljon steg senare (24000 steg*21 pers= 504000 steg), vilket motsvarar cirka 1,6-2,0 mil per person och totalt för hela gruppen mellan 31,5-42 mil...så fick vi äntligen efterlängtad mat samt tillfälle att strossa runt på Oxford street.

Tredje dagen begav vi oss först mot British Museum som har kulturhistoriska samlingar från hela världen. British Museum har hela sju miljoner objekt från alla kontinenter som illustrerar och dokumenterar människans kultur från dess begynnelse till nutid.

Nästa destination var Tower Bridge som är en klaffbro över floden Themsen i London. Den byggdes i slutet av 1800-talet. Tower Bridge kompletterade London Bridge på grund av Londons utbyggnad österut. Den är en av världens mest kända broar. Kan starkt rekommendera en vistelse på Tower Bridge området för er som inte besökt tidigare! Därefter åt vi en gemensam lunch under strålande sol, det var en väldigt härlig dag, om jag själv får yttra mig, och ja... givetvis var det min och Maikel Barsoms genialiska idé!

När alla var mätta och belåtna... eller i alla fall vissa som åt två huvudrätter.. så var det fritt att göra vad man ville. Så jag tillsammans med den de energiska superhjältarna till sällskap åkte ut till Wembley Stadium. Inte för att kolla på fotboll, utan för att gå på deras märkesoutlet eftersom vi hade blivit rekommenderade av busschauffören. Som ni ser på bilden så var mina fantastiskt energiska superhjältar extremt entusiastiska för besöket.
- Bild -

Elias Y. som ni ser i mitten ville knappt hänga med, men blev övertalad och föll för grupptrycket. Det visade sig att han kom hem med 93 shoppingpåsar och behövde SMS-låna för att klara sig resten av resan. Vi andra shoppade knappt någonting, det var den sämsta märkesoutleten jag besökt i hela mitt liv. Men jag är inte bitter, behövde inte SMS-låna ännu…

Sista dagen var det mer eller mindre samtliga som strossade runt på Oxford Street eller andra områden för att shoppa det sista och ja… även Elias Y. som ringde hem till mamma som fick swisha lite extra riksdaler.

På vistelsens sista kväll var det många som var trötta och efter en middag ute på stan så samlades flertalet deltagare för en teambuilding-aktivitet på hotellet. För er som undrar hur högt vi lyckades bygga tornet, så blev tornet ungefär i höjd med Maikel Barsom, dvs med andra ord nästan lika hög som självaste Big Ben. Men bara ungefär.
Morgonen efter var det dags för hemfärd, men innan dess så lyckades vi besöka självaste Queen Elizabeth II. Maikel och Jean lyckades rekrytera henne till SAAF, så nästa år kommer SAAF:s medlemsavgift att chock-höjas då vi nu har kunglig status. Haha!

På bussresan tillbaka mot flygplatsen i Gatwick så skulle resans bästa deltagare krönas genom demokratisk omröstning. Efter att ha fått majoriteten av rösterna, så vann återigen Jean Bedros och med motiveringen ”Vår mest mångsidiga underhållare, som roat oss genom hela resan och visat att han behärskar alla former av humor. Rolig, smart och med ett personligt tilltal som berör har han visat han är platsar i SAAFs Hall Of Fame!”.

Det här var min första resa med SAAF till London, men inte den sista! Det var sammantaget en fantastiskt bra resa med ett fantastiskt gäng!

Avslutar med några intervjuer genomförda på bussen från tre deltagare:
Namn: Catrin Herech
Hur har resan varit?
- Bra! Antalet dagar och aktiviteterna som planerades var lämpliga.
Vad har varit bäst med resan?
- Att lära känna nya människor och upptäcka en ny stad.
Har du lärt känna någon ny från SAAF?
- Ja, flera!

Namn: Simon Tawaifi
Hur har resan varit?
- Underbar!
Vad har varit bäst med resan?
- Att se och uppleva staden.
Har du lärt känna någon ny från SAAF?
- Typ alla!

Namn: Sam Sofya
Hur har resan varit?
- Fantastisk! Även om man har besökt London tidigare så är det lika trevligt att besöka denna huvudstad igen. Man tillbringade också trevliga tider med andra människor som man aldrig träffat tidigare, men som man kände starka band med.
Vad har varit bäst med resan?
- Gemenskapen. Man fick träffa nya och underbara människor som man stortrivdes med.
Har du lärt känna någon ny från SAAF?
- Ja, man lärde känna flera, som dessutom bor nära mig. Det vore roligt att träffas och ses igen i framtiden!

Over and out!

Elias Awadis, 15 oktober 2016


Kalender
M
T
O
T
F
L
S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Nätfrågan
-
 -
 -
 

Administration
Kontakta oss
Sidkarta

Utbildningslänkar
 Syrianska Sidor
 Utbildningslänkar
 Studentlänkar
 Högskolor/Univ.


© Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF 2002-2018