» Bli medlem       
 » Glömt lösenordet?
    
SAAF Utbildning Aktiviteter Nöje
Senaste nyheterna Krönika Sök Arkiv

  SAAF
Inloggade: 2

Medlemmar: 2729

Föreningar: 15
 HIG
 KI
 KTH
 LHS
 LIU
 MDH
 ORU
 SH
 SU
 UU
 GBG

  Forum


Sälen och mot nya äventyr

På en buss samt minibuss sitter 48 förväntansfulla SAAF:are, de kommer alla från olika delar av landet. En sak har de dock gemensamt: De kommer få en minnesvärd resa.

Avfärden mot Sälen skedde tidigt på torsdagsmorgonen och vi hade ett gäng trötta men spända SAAF:are på bussen. Men tröttheten lät sig inte besegras, SAAF:arna minglade runt, skojade och skämtade med varandra eller tittade på filmen som visades.

Första kvällen i Sälen bestod av presentation av deltagarna, speeddejting och charader. Efter dessa isbrytningslekar kände sig alla SAAF:are mer avslappnade. Alla kom överens och umgicks i stugorna, bland annat bjöds det på heta diskussioner och fartfylld fest med syrianska danser. Trots tröttheten pågick festligheterna till långt in på natten. Trötthet var inget som stoppade SAAFdeltagarna, som tidigt på morgonen begav sig upp på backarna. En del deltagare var mer ovana vid skidåkning än andra så de deltog i skidskolan som några mer erfarna SAAF:are hade ordnat. Efter detta kände de sig mer ”varma i kläderna”. Ingen deltagare skadades fysiskt vid skidåkningen, vilket jag är glad för. Dock blev det en och annan vurpa.

En del deltagare åkte scootersafari. Det man fick höra om upplevelsen var att det var en unik händelse med mycket fart och över lag ett härligt äventyr.

Kvällarna bestod även av väl tillagade middagar i stugorna. Deltagarna visade sina matlagnings skills och bjöd varandra på olika maträtter så som, tacos, potatisgratäng och kyckling, samt pasta med oxfilé. Några deltagare lagade även efterrätter. En del deltagare valde även att basta.

Efter föredragen i konferenslokalen de resterande kvällarna minglades det runt i stugorna. Förutom leken limbo bjöds det på syriansk dabke där deltagarna skakade ordentligt på axlarna. En del deltagare spelade även sällskapsspel, bastade, eller deltog i intensiva diskussioner.

Några ord från SAAF deltagare: ”Mycket minnesfull resa, jag lärde känna fina människor och fick testa på något jag aldrig tidigare gjort: skidåkning.”

”Underbar resa, jag fick minnen för livet och vänner för livet. Det var en härlig upplevelse att få åka skidor för första gången. Tack SAAf för en härlig resa som innehöll allt”.

”Trots lite vurpor och blåmärken här och där tvekar jag inte att åka till Sälen igen. Fantastiska människor deltog på denna resa och jag har fått vänner för livet. Tack för en fin resa”.

Jag är övertygad om att deltagarna tycker denna resa var en resa över förväntan. Skönt att slippa vardagsstressen för några dagar och uppleva något nytt. Resan bjöd på mycket skratt, nya vänner för livet och säkerligen lite blåmärken här och där.


Inaam Yakoub , 3 mars 2017


Kalender
M
T
O
T
F
L
S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Grillmingel - Stockholm
23 maj 2019

Nätfrågan
-
 -
 -
 

Administration
Kontakta oss
Sidkarta

Utbildningslänkar
 Syrianska Sidor
 Utbildningslänkar
 Studentlänkar
 Högskolor/Univ.


© Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF 2002-2019