» Bli medlem       
 » Glömt lösenordet?
    
SAAF Utbildning Aktiviteter Nöje
Senaste nyheterna Krönika Sök Arkiv

  SAAF
Inloggade: 1

Medlemmar: 2729

Föreningar: 15
 HIG
 KI
 KTH
 LHS
 LIU
 MDH
 ORU
 SH
 SU
 UU
 GBG

  Forum


Minus 15 grader - Sälen

En tidig torsdagsmorgon den 1a februari åkte 35 SAAF:are iväg för att avnjuta en resa de sent skulle glömma. På bussen fanns morgontrötta akademiker från landets alla kanter påväg till första stopplatsen i Ludvika, för att sedan fortsätta norrut till Sälenfjällen. Snart skulle de mötas av vita träd, skyhöga snöhögar och minus 15 graders temperatur.

Första dagen fick alla deltagare reda på i vilken stuga alla skulle bo i. Inköp och planering av mat och dryck gjordes också. Stugorna turades om att laga mat till varandra och kvällarna spenderades i stugorna varje kväll med traditionell folkdans, diskussioner och mat i mängder. Dagarna bestod även av gemensamma aktiviteter i konferensrummet såsom presentation av alla deltagare och sällskapsspel indelade i lag. Detta var ett utmärkt sätt att lära känna varandra på, och det skrattades högt i taket. Temat för kvällarna var nätverkande och ledarskap där det anordnades olika workshops i ämnena.

Efterföljande dagar stod skidåkning högst upp på agendan. Några deltagare erbjöd sig att vara instruktörer åt nybörjarna. En del gav sig in i röda backarna direkt, andra valde att mjukstarta på gröna backarna. Luncherna åt deltagarna på varsitt håll, bland annat i restuarangerna högt upp i berget.

Tredje dagen spenderad vissa personer i skidbacken, medan andra såg fram emot populära skotersafari. Trots enorm kyla lyckades alla deltagare ta sig uppför de branta backarna. Samtidigt fick alla njuta av magisk utsikt med snö och berg så långt ögat kunde nå.

Denna aktivitet var mycket uppskattad och trots kylan så var det mycket skratt och härliga diskussioner under pauserna. Sista kvällen utmanades deltagarna på bowlingfältet och Jean Bedros utsågs till ”årets deltagare”, Grattis!
På söndagen klev alla SAAF:are ombord på bussen igen, påväg till slutdestinationen. Trots trötta miner var det musik, lekar och skratt under hela bussfärden hemåt. Bussen stannade för lunchpaus och för gemensam bild. Några ord som vi fått höra om skidresan var bland annat:

”Tack för ännu en lyckad ski weekend! Ni är en grupp som verkligen nätverkat med varandra och skapat nya vänner. Behåll glöden mellan varandra.”

” Tack så mycket för att ni förgyllde denna resa, ni är så underbara var och en av er! Verkligen synd att det gick så fort, saknar er redan, men vi får ses snart igen! Tacksam för alla fina aktiviteter, skidåkning, dans och musik som ni bidragit med”

”Det var en superhelg med er som gick alldeles för fort!!!! En grym upplevelse! Att få upptäcka skotersafari tillsammans med er var en fantastisk möjlighet”.


Jag är säker på att deltagarna uppskattade resan och att det var ett perfekt sätt att fly undan stressiga vardagarna. Det skapades fina minnen för alla deltagare och jag är säker på att många av deltagarna skapat starka vänskapsband. Det är glädjande att detta är en resa vi sent kommer glömma.

Emelie Saliba, 5 april 2018


Kalender
M
T
O
T
F
L
S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Nätfrågan
-
 -
 -
 

Administration
Kontakta oss
Sidkarta

Utbildningslänkar
 Syrianska Sidor
 Utbildningslänkar
 Studentlänkar
 Högskolor/Univ.


© Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF 2002-2019