» Bli medlem       
 » Glömt lösenordet?
    
SAAF Utbildning Aktiviteter Nöje
Senaste nyheterna Krönika Sök Arkiv

  SAAF
Inloggade: 2

Medlemmar: 2778

Föreningar: 15
 HIG
 KI
 KTH
 LHS
 LIU
 MDH
 ORU
 SH
 SU
 UU
 GBG

  Forum


Tut tut i backen, 45 SAAF:are i trakten!

Den årliga SAAFSKI, en resa, likt ingen annan, tog plats under torsdagsmorgonen den 31 Jan – söndag den 4 Feb 2019. En resa många väntat sig ivrigt till och förbereder sig rent fysiskt och psykiskt inför.

En del vässar på sina spelfärdigheter som Maffia och den andra delen går på förberedelsekurser inför olika axeldanser. Snart fylls den enorma Mercedes benz, C63 AMG bussen, med panoramatak (not joking), med förväntansfulla och energiska SAAF:are från Linköping, Norrköping, Södertälje, Örebro, Västerås, Skövde och sist men aldrig minst Malmö. Rullandes på alla sina 6 hjul, var vi nu på väg mot de mindre varma breddgraderna, Sälen!

Bussresan, en resa som är mer än bara en resa:
Under bussresan så delades vi in i två avdelningar, biblioteksavdelningen (längst fram) och diskoteket (längst bak). Varför, jo det säger sig självt :)

För de mindre livfulla, så kunde man välja att smutta på sitt hemgjorda fika (klitcha för min del) och kolla på allt från brölloppsfilmer, Hollywood och till Bollywood.Det traditionella Ludvikastoppet: McDonalds brukar vara vad de flesta väljer, utifrån praktiskt, ekonomisk och tidspessimistens perspektiv. Förutom den där kräsna gruppen, som söker den där minnesvärda, exklusiva och livskvalitativa familjemiddagen.

Under bussturen så fick vi reda på vilken stuga man tilldelades, samt vilka ens stugpartners man välsignades med, oftast en grupp på 8. Man ska hoppas på att lottas en undervåning, om man är utav sorten ”Duracell” som går och går och aldrig stannar.

Min stuga för i år blev övervåningen, synd nog för ”sengångarna" på våningen under.
Myten om sopkvast bankandes från grannen under kan jag slå vad om att den är sann!!

(Bild)

När vi väl kom fram till Sälen, så kunde de seriösa skidåkarna av SAAF:arna, som är förberedd med egen utrustning, välja att redan första kvällen ta några kvällsåk, innan den första obligatoriska närvaron.

Den obligatiriska träffen ,”Tvångs äktenskapet”:
Nyduschade, parfymerade, vaxade, rakade och finklädda inför ens första date vid den Michelinrankade mötesplatsen Experium.

Presentation av deltagarna, grupparbete där man skulle bygga pepparkakshus med ett slag av SAAF, kombinerade med intressanta och kunskapsrika föredrag som hölls om arbetsmarknaden och en översikt vad man kan förvänta sig som färdigutbildad akademiker!

Efter en ”defrost” mellan de nygifta, så förberedde sig alla stugor inför en shahro och dans.
Mashalla p.g.a. antal SAAF:are så delades man tyvärr upp i 3 grupper/stugor, alla stugor var öppna för alla och alla stugor var inte sig likt.

AZA= Minnesstund.
Shahro= Fest på kvällen
Leffe= En ölsort


En stuga körde bara axeldanser, den andra stugan körde det livsavgörande spelet ”Maffia” och den tredje stugan hade sin AZA* och deeptalks. En lång natt beståendes av kärlek, lycka och matkoma. Detta kvällsprogram utspelade sig under 3 kvällar, Utöver kvällarna så har vi dagarna, det de flesta satt högst upp på sin agenda, skidåkning.


Skidåkningen:
Tidigt klockan 09:00 öppnade Sälen sina nypistade backar.
För i år så hade vi lite olyckligt med dimma första dagen, kändes som ”North of the wall” från serien Game of thrones.
Andra dagen blev det lite svåråkt, då det hade snöat rätt kraftigt under natten.

Detta stoppade dock inte en del SAAF:are från att åka dagen ut, bland annat jag och ett par till som åkte tills kvällsliftarna sluta gå, klockan 18:00!
En ”Leffe” på backen och nya krafter kunde alstras, IPA var dock min favorit !Efter en lång dag av tokyodrift på backarna, så turades stugorna med en väl tillagad matlagning.
Här kunde varje stuga visa sina goals och wifey färdigheter.


”-Jag vill rikta ett stort tack till SAAF:s styrelsemedlemmar, som varje år lyckas sätta ett leende på tiotals själar!” En minnesvärd resa för livet, där inte bara minnet något man fått ta med som suvenir, utan de nytillkomna bröder och systrar på facebook.

Bamsekramar till alla mina 40+ nya och 40+ gamla SAAF-vänner, Sverige runt och hoppas vi ses i kylan nästa år igen!


Guds frid!

Tomas Habeb, 26 februari 2019


Kalender
M
T
O
T
F
L
S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Nätfrågan
-
 -
 -
 

Administration
Kontakta oss
Sidkarta
Facebook
Linkedin

Utbildningslänkar
 Syrianska Sidor
 Utbildningslänkar
 Studentlänkar
 Högskolor/Univ.


© Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF 2002-2019