» Bli medlem       
 » Glömt lösenordet?
    
SAAF Utbildning Aktiviteter Nöje
Senaste nyheterna Krönika Sök Arkiv

  SAAF
Inloggade: 0

Medlemmar: 2729

Föreningar: 15
 HIG
 KI
 KTH
 LHS
 LIU
 MDH
 ORU
 SH
 SU
 UU
 GBG

  Forum


Skicka vidare till 10 personer!

Det är smått skrattretande men tragiskt på samma gång. Skrattretande för att vissa sprider ”informationen” (dyngan) vidare, tragiskt för att det i detta fall rörde ett känsligt ämne som berör många människor direkt eller indirekt.

Jag syftar på det mail där en viss assistent vid en viss institution påstår att användning av deodorant kan leda till bröstcancer hos kvinnor. Mailet skickas vidare från dator till dator världen över på olika språk. Första tanken som slog mig var (observera väldiga inslag av ironi):

Vilket genombrott för världens cancerforskning!!!
Tänka sig att en sådan simpel sak som den dagligen (tack o lov) flitigt använda deon är så farlig!

Tänk att av alla miljarder som satsas på cancerforskning varje år, så hade man inte råd att kontakta medier för spridning av detta ”historiska genombrott”. Inte ens ett pressrelease skickat till respektive länders motsvarigheter till TT. Eller kanske en liten snutt på de annars så nyhetsfattiga TV3 Direkt nyheterna, för att komma åt den ointellektuella publiken som sällan tittar på SVT:s Aktuellt.

Ni visste väl att det ganska nyligen kom alarmerande nyheter om att det är cancerframkallande att äta chips. Fy på Estrella och OLW som marknadsför och säljer dessa produkter som likt uran kan vara cancerframkallande... för att inte tala om livsmedelsverket som vill att vi ska bli sjuka. Ingen äter väl chips längre... och snart stinker väl skolkorridorerna på grund av att de annars så fräscha damerna slutat använda anti-perspiranta medel... det är ju farligt, precis som att tala i mobiltelefon, vilket man självklart inte längre gör på grund av den sååå farliga strålningen...

Så kanske vi ska ägna en liten tanke åt att människor verkligen skickar vidare ett mail som det ovan nämnda, som nu cirkulerat jorden runt flera gånger.

Hur många läser egentligen mail där det står FW eller VB i rubriken? Se till att sprida denna artikel vidare nu… Skicka detta som ett mail till 5 personer så blir du kysst imorgon; skicka till 10 personer så kommer du att träffa ditt livs kärlek på söndag… raderar du det och inte skickar till någon alls kommer du att drabbas av 7 års olycka. Speciellt om du är akademiker, eftersom du då är smart nog att veta att detta är på dödligt allvar... 7 år av olycka... vem vågar riskera det...

Hani Jorge , 20 april 2004


Kalender
M
T
O
T
F
L
S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Grillmingel i Örebro - MDH
19 maj 2019

Grillmingel - ORU
19 maj 2019

Nätfrågan
-
 -
 -
 

Administration
Kontakta oss
Sidkarta

Utbildningslänkar
 Syrianska Sidor
 Utbildningslänkar
 Studentlänkar
 Högskolor/Univ.


© Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF 2002-2019