» Bli medlem       
 » Glömt lösenordet?
    
SAAF Utbildning Aktiviteter Artiklar
Diskussionsforum Bildgalleri

  SAAF
Inloggade: 0

Medlemmar: 2786

Föreningar: 15
 HIG
 KI
 KTH
 LHS
 LIU
 MDH
 ORU
 SH
 SU
 UU
 GBG

  Forum


Diskussionsforumet

Klicka på det forum du vill gå in på.
Medlemskap erfodras för att få skriva i forumet.

Jobb    Krönikan    Utbildning    Övrigt   


Trådar
Sida  [1]  2  3  4 

Nytt inlägg, Äldre inlägg

Inlägg
Från:  guldkalven
30 mars kl. 14:12
Inlägg: 
Mesopotamien
Redan i GT berättas om guldkalven och gudinnan Ashima eller Ashim-Betel och Dod som var fruktbarhetensgudar. Man kontrollerade människan för politiska syften genom pornografin där våld och förnedring var vanliga inslagi samhället.Kvinnnorna samlades runt nakna statyer för att festa loss. Många män dog i krig men kvinnorna måste föda därför dessa fester så att de inte gör uppror. Det var kollektiv förökning i tjurens namn. Guldkalven har flyttat från öst till väst.
Från:  EU-stämpel
9 juli kl. 13:01
Inlägg: 
Vissa måste alltid gnälla om etnicitet. Jag kan förstå att människan är splittrad men det gäller var hon än är eftersom hon söker fel svar på fel ställe. Visst är det gott att inte stämplas som invandre eller utlänning och absolut inte kallas blatte för det är ett ord som irriterar in i hel...elden. Men folket borde veta bättre än att försöka smälta in bland den inhemska befolkningen, särskilt när det är så stor skillnad på svartskalle och blekansikte. Även om mina grand-parents var född i Sverige men med rötter i Mesopotamien skulle jag hellre vilja vara Suryoyo än Svensk eller EU-medborgare. Men oroa dig inte för din etnicitet eller nationalitet för snart är vi alla EU-medborgare. Passet stämplar dig som EU-individ. Och då kan du lika gärna glömma all din nationatistiska förflutna och ofrivilligt smälta in i EU-samhället vilket innebär en rörig soppa med alla möjliga kulturer och traditioner. Det ska bli så gott när svenskarna ropar "Vi är EU-medborgare! Vi är EU-fantaster!" för då skipas rättvisa för all kritik mot vissa oskyldiga invandrare. De börjar redan få ångest eftersom de inte har infört Euron valutan ännu. Även om invandringen kan ifrågasättas så är det inte den enskilde individens fel att leva i ett främmande land med främmande kulturer men å andra sidan är jag faktiskt lika mycket främling i mitt eget hemland som i ett gästland.
Främling är man så fort man inte smälter in i gruppen,i samhälle, i ett land.Invandre är ett ord för all invandring och därför ingen skillnad på zigenare eller Suryoyo. Alla är invandrare men irritation uppstår när alla invandrargrupper stämplas efter en dålig händelse. Chinatown eller little London bildas av att gruppen lättare kummunicerar med varandra och knappast för att bevara etnicitet.Från:  Had Nisin
13 juni kl. 13:49
Inlägg: 
Historien tillhör ingen folkgrupp eller en privat person. Historien är ett bevis på information som ingen människa har ensam rätt att äga.

Det handlar om att INTE hylla avguderiet. Man bör Absolut inte fira en massa halvnakna döda stenar som liknar människor. Vidskepelse och skräckberättelser ska inte en bra människa ägna sig åt.

Vi är kristna och vi ska minnas vår historia,vi bör minnas vilka våra förfäder var för att INTE göra samma misstag som de gjorde. Vi är kristna för att kunna få evigt liv...inte bli som döda stenar.
Från:  A.Ukomo
12 juni kl. 16:41
Inlägg: 
Så du tycker att vi ska radera bort vår historia i och med att vi är kristna?

Är det dyrkeri av teknik om jag skriver i detta forum? Är det dyrkeri av artister varje gång du tittar på MTV?

Eller är bara så att så fort vi ska prata om folkgrupp så får vi inte ens rätt till vår historia, kultur och existens!!
Från:  Had Nisin
12 juni kl. 13:35
Inlägg: 
Ibland är människan för mycket. Vi som säger att vi är kristna och tror på Jesus måste hålla oss till sanningen och sluta med avguderiet.

Det är ingen skillnad mellan romerska Diana och grekernas Artemis.Hon åkallades som fruktbarhetgudinna av romerska kvinnor som ville ha hjälp att få barn.
Ett viktigt centrum i riket för Dianadyrkan var Artemistemplet i Efesus,nuvarande Turkiet. (Kanske därför Suryoye kallar sina barn Diana)

Ashtar eller Ishtar är samma sak,samma avguderi. Ibland uttalas det Ashtarte vilket är en blandning av Ashtar och Tamuz. Avguderi,avguderiet spökar i många kristna hem och det firas med stora tillställningar som Had Nisin.

Dagens barn heter Artemisa eller Diana, Babylonia. Föreningar kallas Ishtar och TV-kanaler kallas Ishtar. Kristna folk vallfärdar till Ishtarporten och hyllar det gamla Babylonien.

Till och med många av dåtidens hedningar blev kristna och slutade med avguderiet, men dagens människa som lever i ett högteknologiskt och s.k civiliserad land, hon ägnar sig åt handgjorda halvnakna statyer och ställer till med fina fester till statyernas ära...fast de är döda stenar.Sida  [1] 

Kalender
M
T
O
T
F
L
S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Nationell nätverksträff
14 december 2019

Nätfrågan
-
 -
 -
 

Administration
Kontakta oss
Sidkarta
Facebook
Linkedin

Utbildningslänkar
 Syrianska Sidor
 Utbildningslänkar
 Studentlänkar
 Högskolor/Univ.


© Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF 2002-2019