» Bli medlem       
 » Glömt lösenordet?
    
SAAF Utbildning Aktiviteter Artiklar
Diskussionsforum Bildgalleri

  SAAF
Inloggade: 5

Medlemmar: 2776

Föreningar: 15
 HIG
 KI
 KTH
 LHS
 LIU
 MDH
 ORU
 SH
 SU
 UU
 GBG

  Forum


Diskussionsforumet

Klicka på det forum du vill gå in på.
Medlemskap erfodras för att få skriva i forumet.

Jobb    Krönikan    Utbildning    Övrigt   


Trådar
Sida  [1]  2  3  4  5  6 

Nytt inlägg, Äldre inlägg

Inlägg
Från:  Sabah
17 juli kl. 2:14
Inlägg: 
Om jag skulle skriva ett sådant inlägg om lärare som inte talar flytande svenska, varken i skrift eller tal, så skulle jag i alla fall se till att min svenska var helt korrekt. Som sagt om det var jag...

Att se en flis i kompisens öga, kan faktiskt vara lättare än att se stocken som man själv har i sitt öga...

Kram

Från:  Andragenerations-lärare
13 juli kl. 13:40
Inlägg: 
Många lärare bryter på svenska trots högskoleexamen och lärarbehörighet.
Många skryter om sina högskoleexamen men när de skriver/ talar svenska blir man förvånad hur de lyckades få examen? Det spelar ingen roll om det förekom fusk eller om det var hemtentor. Ännu värre om det var ofta grupparbeten för då får alla Godkänd även om engagemang saknas.Det finns lärare som undervisar i olika ämnen men deras grammatik i svenskaspråket är mycket dåligt. De stavar ofta fel och har ofta fel ordföljd. Trots födda i Sverige talar de med brytning. Ibland förstår de inte synonymer. Hade klasskompis som utbildade sig till lärare och hon kunde knappt tala svenska men ändå skulle hon skaffa sig det där pappret. Andra studenter kom nyligen till Sverige men ändå satsadespå en svår utbildning för papprets skull. De visste redan att de sällan skulle få jobb inom branschen men ändå pappret! En student satsar stenhårt för det där papprets skull trots att hon inte behöver det för att maken är miljoner. Folk verkar samla på examenspapper?
Grannens barn går i skolan där det finns lärare som inte bryter på svenska.De flyttar sina barn bort från dessa okunniga lärare,bort från dessa förorter. Lärare kan inte hantera barnen och det är sällan vettig undervisning för de kan inte hantera sitt eget yrke. De är som skomakaren som inte vet hur man lagar skor. Andragenerations-lärare är nog bra uttryck.Och varje gång man pratar med nyexaminerade lärare så säger de.;Jag hade VG på hela kursen! Jag hade VG trots att jag inte följde reglerna! Jag fick VG trots att jag inte var intresserad! Jag vet mycket väl vilka studenter som fick fina betyg bara för att de fjäskade. En kille sade; fjäsk avgör när läraren tvekar mellan G och VG. Lärare ÄR orättvisa- om man snackade högt "skit" om en viss person fick han mindre bra betyg även om han var duktig. Vart skicka barnen - till ort där det bara finns infödda svensktalande lärare eller till en skola där lärare undervisar fel svenska? Rinkeby, Kiruna?

Sida  [1] 

Kalender
M
T
O
T
F
L
S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Bowling & Burgers - LIU
2 november 2019

Nätfrågan
-
 -
 -
 

Administration
Kontakta oss
Sidkarta

Utbildningslänkar
 Syrianska Sidor
 Utbildningslänkar
 Studentlänkar
 Högskolor/Univ.


© Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF 2002-2019