» Bli medlem       
 » Glömt lösenordet?
    
SAAF Utbildning Aktiviteter Artiklar Nöje

  SAAF
Inloggade: 0

Medlemmar: 2784

Föreningar: 15
 HIG
 KI
 KTH
 LHS
 LIU
 MDH
 ORU
 SH
 SU
 UU
 GBG

  Forum


Welkom bij de Syriac Aramaic Academic Association (SAAF)

Dit is een korte introductie tot SAAF voor de Syrische / Aramese mensen die het Zweeds niet machtig zijn. SAAF is een christelijke academische associatie in Zweden met als doel het motiveren van de jongeren om hoger onderwijs te volgen. Het is gebleken dat de Syrische / Aramese jeugd in Zweden steeds meer begon door te stromen naar het hogere onderwijs. Dit was dan ook de voornaamste reden voor het opzetten van een vereniging voor deze en toekomstige studenten. Werken aan solidariteit tussen de Syrische / Aramese studenten zelf, is een belangrijk punt waar SAAF zich mee bezighoudt. Zo kan men elkaar dus helpen met de studie en tegelijkertijd ook plezierig met elkaar omgaan. Een andere belangrijke zaak is het promoten en verhogen van de kennis van de Syrische / Aramese tradities en taal onder de desbetreffende studenten maar ook naar de buitenwereld toe. Om dit te bereiken wordt er op verschillende manieren gewerkt. Onder andere d.m.v. het geven van danslessen, participeren in activiteiten van andere Syrische / Aramese organisaties, zelf feesten geven enzovoorts. Om de toekomstige studenteninstroom te vergroten, gaan we regelmatig met veel Syrische / Aramese jongeren naar de middelbare scholen waar wij hen voornamelijk motiveren om door te gaan met hun studie. Maar, het belangrijkste voor hen is dat zij fysiek bewijs krijgen van de aanwezigheid van Syrische / Aramese jongeren op universiteiten en hogescholen, en zodoende zelf een gevoel krijgen dat zij dat ook kunnen.

In 2002 is SAAF begonnen als een kleine vereniging dat voornamelijk bestond uit een aantal studenten die, onder het genot van een bakje koffie, elkaar regelmatig hielpen met de studie. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot een zestal lokale verenigingen aanwezig in zes verschillende universiteiten en hogescholen in Zweden. Het ledenaantal is opgelopen tot ongeveer 500 personen. Het aantal Syrische / Aramese studenten dat aanwezig is op alle Zweedse hogescholen en universiteiten is naar verwachting nog hoger, want niet elke student heeft zich bij SAAF aangesloten; hier hebben zij natuurlijk zijn/haar eigen reden voor. Maar de Syrische / Aramese studenten zijn present op de meest verschillende afdelingen van het hoger onderwijs. Hierbij valt te denken aan Luchtvaarttechniek, Geneeskunde, Politicologie enz. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een studie Syrisch/Aramees te volgen, onderwezen door een Zweedse professor, aan de universiteit in Uppsala. Momenteel zijn er zo’n 20 Syrische / Aramese jongeren die deze studie volgen.

SAAF is open voor alle studenten, ook voor niet-Zweedse studenten, hetgeen ook de reden is voor de vertaling van deze introductie in meerdere talen. Praktisch alle Syrische / Aramese jongeren in Zweden zijn het Engels machtig in zowel spreken als schrijven. Communicatie tussen Syrische / Aramese jongeren in de hele wereld is mogelijk en gebeurd voornamelijk door middel van het Engels. Dit is dan ook de reden dat wij bij SAAF nu denken aan een uitbreiding naar het buitenland toe. SAAF is geïnteresseerd in het wel en wee van de Syrische / Aramese studenten die in andere (Europese) landen hun onderwijs genieten. Kortom, je bent altijd welkom om een stuk te schrijven over welk onderwerp dan ook, en wanneer SAAF het interessant vind, word het op de website gepost. We kunnen alleen teksten accepteren die in het Engels geschreven zijn. Stuur gerust je meningen en artikelen in.

We hopen dat je content bent over de inhoud van SAAF!

Feiten over Zweden:
  • Een bevolking van circa 9 miljoen.
  • Ongeveer 50.000 Syrische / Aramese mensen in verschillende steden maar het grootste deel (circa 10.000) woont in Södertälje, ten zuiden van Stockholm.
  • Universiteiten en Hogescholen zijn gratis, er is géén studiegeld. Maar je moet wel voorzien in je eigen onderhoudskosten en aanschaf van boeken en andere literatuur.
  • Het grootste probleem dat de Syrische / Aramese jongeren tegenkomen in het dagelijkse leven is het feit dat er onder de Zweedse bevolking weinig kennis is over hen. Het is maar moeilijk te begrijpen voor de Zweden dan we christenen zijn en uit het Midden - Oosten komen. Het sterke individualistische systeem dat in Zweden heerst (iedereen kan voor zichzelf zorgen) is niet bepaald gemakkelijk voor de Syrische / Aramese mensen. Wij hebben namelijk een collectivistische cultuur waarin we dus samen blijven en voor elkaar zorgen. Winters duren in Zweden over het algemeen zo´n kleine 6 maanden en op de donkerste dag is de zonsopgang om 10:00 uur en zonsondergang om 14:20 uur; in Stockholm. Kortom, wij leven gedurende twee maanden in een constante duisternis.

Kalender
M
T
O
T
F
L
S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Nationell nätverksträff
14 december 2019

Nätfrågan
-
 -
 -
 

Administration
Kontakta oss
Sidkarta
Facebook
Linkedin

Utbildningslänkar
 Syrianska Sidor
 Utbildningslänkar
 Studentlänkar
 Högskolor/Univ.


© Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF 2002-2019